ПАНЕЛ 3 (hx2) – Домашен прах

Взема се: Венозна кръв
Условия за вземане: Няма
Забележка: Резултат всеки понеделник след 18ч.

Панел 3  (hx2)  домашен прах

Днес под понятието алергия се разбира свръхчувствителност към чужди субстанции, които нормално не предизвикват реакции при повечето хора. Най-честите алергии са свързани с образуването на специфични Ig E антитела и бърз тип имунна реактивност. Алергичните реакции се развиват срещу инхалаторни ( дървесни полени, треви и семена, домашен прах, продукти от домашни животни, спори и др.) или хранителни алергени ( най-често фъстъци, соя, жито, миди, риби, мляко, яйца и др.). С всяка следваща експозиция на алергена, реакциите могат да се засилват. Характерно за IgE медиираните алергични реакции е, че симптоми като зачервяване, оток и сърбеж се появяват скоро след контакта с алергена, но наличието на IgE антитела може да се докаже и след отзвучаването им.

Резултатът дава информация за причиняването на алергия от групата алергени включени в панела като цяло ( положителен/отрицателен), а не за всеки отделен алерген!

Този панел се състои от следните алергени:

  • Dermatophagoides pteronyssinus и Dermatophagodies farinae
  • Hollister-Stiler Lab.
  • Blatella germanika (Германската хлебарка )е един от най-разпространените видове хлебарки.
  • Домашните акари – Dermatophagoides pteronyssinus ( По-често в Европа )и Dermatophagoides farinae ( По-често в Америка ) са малки паякообразни животни, представители на разред Акари, които живеят в т.нар. домашен прах в човешките жилища.Акарите се хранят с мъртви кожни клетки. Считат се за едни от най-честите причинители на астма по целия свят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

антибот *