Цервикален секрет и Гонорея

Взема се: Цервикален секрет
Условия за вземане: Материала се взема от лекар специалист
Забележка: До 72 часа след получаване на материала.

Изследване за патогенни микроорганизми (аеробни), за гъбички ( Candida ) и гонорея (Neisseria Gonorrheae). При наличие на позитивен резултат от микробиологичното изследване  се определя чувствителността на изолираните микроорганизми към медикаменти (антибактериални) с цел да се подбере най-подходящото лечение.

Гонореята, известна още като трипер е инфекция, причинена от бактерия, наречена Гонокок, която се предава при полов контакт. Най-честите оплаквания са свързани с поява на течение при мъжа и жената, парене и болки при уриниране, както и болезнена дефекация. Оплакванията се дължат на възпаление на шийката на матката при жените, пикочния канал, крайната част на червата и по-рядко гърлото при мъжа и жената.

Заразяването с гонорея става чрез орален, анален или вагинален сексуален контакт. Също така тя може да се предаде от майката на детето по време на раждането. Това, че човек веднъж се е заразявал с гонорея не го предпазва от повторно инфектиране. Повторното заразяване става при полов акт с човек, който е болен.

Ако не се лекува навреме гонореята може да доведе до усложнения както при мъжете, така и при жените. Тя може да засегне всички отдели на репродуктивната система на мъжете и жените.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

антибот *